SUNDA

MUMUNGGANG GUNUNG

 

Dina mumunggang gunung

Nyawang ka lebah nu anggang

Walungan ngajepat ka muara

Pasir-pasir ting jalegir

Gunung-gunung ting parentul

Sawareh ngalak paul.

 

                    Langit  nyacas  ngeplak bodas

                   Ngahateupan pasawahan  jeung pilemburan

                   Angin gunung ngahiliwir

                   Nyecep tiis ka nu kulit

                   Aya nu usik  dina rasa

                   Alam teh nu urang

                  Alam teh keur urang.

         

Endahna matak tumaninah

Tapi kuring bati kapegung

Bari ngalamun di mumunggang gunung

Nempo alam geus  teu asri

Ibu Pertiwi ngalengis

Bari maras-miris

Alam ditandasa ku industri.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: